Стойновски: Има сценарий срещу мен, Манев ще ме нападне

Той ще пусне днес жалба срещу тези опити на Манев в ОД на МВР, до председателката на Общинския съвет Снежина Маджарова и до Комисията по етика в ОбС.

 

"През последните месеци и дори година се забелязва страшна тенденция за превръщането на Общинския съвет в говорилня от политическа сила "Скат". Те използват за целта две лица - Валентин Касабов и Георги Манев. Вербалната говорилня е на път да ескалира и Общинският съвет да се превърне в арена на физически схватки", заяви Ваклин Стойновски. Според него на утрешната сесия Георги Манев, подтикван от Валери Симеонов, ще се опита да го удари. "Не мога да оставя някой да посегне на мен и на личното ми достойнство и ако това се случи, ще отвърна. Искам да знаете, че от мен агресия не излиза. Не очаквайте обаче да стоя интелектуално в ъгъла и да очаквам някой да ме нападне", каза още общинския съветник.

На предишните местни избори, когато Стойновски бе кандидат за кмет и остана четвърти след първия тур, той даде подкрепата си за тогавашния кандидат на "Атака", а сега водач на група "Независими" Валери Симеонов. Сега, по думите на Стойновски, Симеонов има сценарий срещу него, по който се работи от месеци. "Тогава подкрепих Валери Симеонов, защото той като мен идваше от бизнеса. Беше се доказал като успешен мениджър и смятах, че ще пренесе този опит в ОбС. Това обаче не стана. Той защити личния си интерес и така загуби моето доверие и това на избирателите. И това ще го видите на местните избори догодина", уточни още Ваклин Стойновски.