Странджа с щанд на "Зелени дни"

Програмата включва панаирно изложение на продукти, произведени по щадящ природата начин, представяне на възможности за еко-туризъм, зелен кинофестивал, фотоизложби и конкурс, различни работилници, международна конференция за устойчив туризъм и др.

 

В самостоятелна шатра на панаирното изложение Българска Фондация Биоразнообразие (БФБ) в партньорство с дирекцията на ПП "Странджа" ще представят регионалната марка "Странджа". Освен информация за сертифицираните къщи за гости и атракции за туристите, на щанда ще се предлагат и манов мед, биволско сирене и кашкавал, произведени в Странджа, ръкоделия, рекламни материали за парка и др. Атракцията на щанда ще са изпълненията на дамската фолклорна група от село Бръшлян, под акомпанимент на тъпан и гайда. С тяхна помощ гостите на Зелените дни ще могат и да разучат хора в Училището за странджански хора.

Зелените дни ще бъдат открити от кмета на София Йорданка Фандъкова на 14-ти април. Те се организират от Българската асоциация за алтернативен туризъм в партньорство със Столична община, Френския институт София, Агенция Одисея-ин, Коалиция "За да остане природа в България" и се провеждат под патронажа на кмета на София, с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, МОСВ и МЗХ.

Представянето на регионалната марка "Странджа" е част от проекта "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина" на Българска Фондация Биоразнообразие, осъществяван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.