Строят декорите за новия филм на Камен Калев

Община Бургас оказа активно съдействие за акцията по почистването на острова през юни. След това започна и изграждането на декорите за бъдещата продукция.

 

Бившата кръчма на острова, която през миналата лято приютяваше туристи, сега е затворена и не работи. Вътре обаче усилено се правят декорите. Работата по монтирането и преграждането на помещенията на втория етаж в сградата продължава.

Екипът, който е нает да подготви терена за снимачния период живее на острова. Групата от няколко човека се е настанила в стаите на бившия някога манастир, използван за затвор, а по времето на социализма и за хотел. Пред фасадата са опънати въжета и на тях съхнат дрехите на техническия екип.

"Острова" ще се казва новият филмов проект на автора на "Източни пиеси". Снимките се очаква да започнат на 15-ти август и да продължат до края на септември. Действието ще се развива на "Света Анастасия". Островът ще се превърне в снимачна площадка и да приюти екипа и актьорите, избрани за участие в него.

Камен Калев нашумя още с режисьорския си дебют на филма "Източни пиеси". Това е първият пълнометражен филм на Калев. С него той влезе в "15-дневката на режисьорите" на миналогодишното издание на фестивала в Кан. Лентата разказва драматичната история на няколко поколения българи. Двама братя, изгубили връзка по между си, внезапно са изправени един срещу друг в конфликт с расови противоречия. Георги, отскоро член на нео-нацистка групировка, участва в сблъсък, докато Ицо е страничен наблюдател и успява да спаси едно турско семейство.

"Източни пиеси" имаше своята бургаска премиера и оттук той тръгна по кината в страната. Филмът е носител на редица отличия от международни фестивали по света.