DSC_3021

DSC_3021

Строят ново спортно игрище за 120 000 лева

- тенис на маса, футбол, тенис на корт.DSC_2677 Желанието на ръководството на кметството е да изгради и голям тенис корт, който да се ползва, както от жителите на града, така и от туристите. За целта има разработен и проект, по който се търси финансиране.

Липса на работа за мъже и жени на възраст между 50 и 60 години, както и специалисти с диплома и стаж са основните проблеми, с които се сблъскват в морския град. Хората на тази възраст, които търсят работа са най-честите посетители в приемния ден на кмета. От друга страна има недостиг на млади специалисти. Двамата висшисти, които са от Ахтопол работят в община Царево. Така Ахтопол не може да разчита на тях. "Трудно ни е да привлечем и специалисти, които не са от тук, защото заплатата в кметството и в града не е висока и с нея трудно може да се покрият разходите", обяснява кметът на Ахтопол.DSC_2987

Затова пък се намира работа по програмите за временна заетост на Бюрото по труда. Така в момента в кмеството са назначени 10 човека, които се занимават с почистване на улици, озеленяване и други дейности.

Освен кметството и общинските звена към него, в които общо са заети 116 души, в Ахтопол има читалище, една целодневна детска градина и основно училище. В града има и автогара, както и пристанище. Кметството вече получи удостоверение за него. Предстои да бъде разработен и проект за неговото развитие.

Приоритите през настоящата година са пречиствателната станция, защитната буна на плажа, ремонтът на пристанището. Предстои асфалтиране на улици и подмяна на тротоари.

Снимки Лина Главинова