Строят спортен комплекс в Несебър

"С изграждането на този обект ще разширим възможностите за спортуване, ще засилим интереса на хората в младежка и активна възраст към спорта, а както всички знаем, спортът е важен за доброто физическото състояние на всеки човек", каза зам.-кметът по спорт Янаки Стоянов.

 

В новия спортен комплекс ще има футболен терен със стандартен размер и три малки футболни игрища. Предвидено е изграждането на обекта да е с една от най-добрите изкуствени тревни настилки. Комплексът трябва да бъде готов до началото на новия туристически сезон.

Минути след символичната копка присъстващите се отправиха към игрището за футбол на малки врати, където представители на община Несебър и общински съветници премериха сили в демонстративна среща. До средата на мача съветниците водеха с 2:0, но общинарите умело и с ефектни голове успяха да изравнят резултата. С демонстративната среща се постави началото на традиционния Великденски турнир, в който участие ще вземат 5 отбора от общината. Принципът на игра е всеки срещу всеки. Победителят ще стане ясен утре, а наградният фонд от турнира отива за благотворителност, като парите ще бъдат дадени за лечението на дете от Несебър.