Dimka1

Dimka1

Събират пари за лечение на 32-годишна бургазлийка нейното лечение. Бургазлийката страда от рядко автоимунно заболяване - оптикомиелит (спинална форма на множествена склероза).

Симптомите на заболяването са се проявили през 2011 година с внезапната загуба на зрението. Направени са серия изследвания, сред които и ядрено магнитен резонанс и се е установило наличие на множество плаки на гръбначния мозък  Диагнозата е поставено в столична болница. Само за една година Димка е получила пет пристъпа. Всеки пристъп води до частична или пълна парализа на крайниците. Заболяването е много коварно, а процеса на възстановяване е бавен и труден.
За лечението на Димка Куртева са необходими 21 600 лева, с които нейното семейстов не разполага. В момента младата жена е в университетска многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна - Исул" в София, където й правят плазмоферези. Това е третата процедура. В продължение на половин година трябва да се правят по една на месец. Една плазмофереза струва около 3600 лева. За целия курс на лечение са нужни 21 600 лева. От зависи живота на Димка.
Желаещите да помогнат могат да го направят като дарят средства по банковата сметка на жената:
Димка Петкова Куртева. Дарителската сметка в "Уникредит Булбанк", IBAN 7001520955912.