SAM_6744

SAM_6744

Събират с акция книги за училищните библиотеки и да се насърчи дебата за ролята на училищните библиотеките за повишаване знанията и информираността на младите хора и преподавателите.

Кампанията се реализира по инициатива на  Младежка доброволческа мрежа, Регионален инспекторат по образованието – Бургас, Младежки информационно – консултантски център "Астика" - Бургас, сдружение "АСУ Делфи".

По време на кампанията, която се осъществява с активното участие на  доброволци от Младежка доброволческа мрежа ще се проведат акции за събиране на ученическа и справочна литература (на хартиен и електронен носител), ще се проучи състоянието и потребностите на училищните библиотеки, младите хора ще дадат идеи за подобряване на  привлекателността на библиотеките и възраждане на традициите в това отношение.

В съвременния свят и в условията на глобална финансова и икономическа криза достъпа до книги и актуални справочни издания е от изключително значение за всички млади хора независимо от тяхното социално и финансово положение, и отдалеченост от големия град.