Събраха 9 560 чувала с боклуци в община Бургас Освен основното почистване на съставните селища, се работи и по крайпътните участъци между тях – от детелината при Сарафово до село Черно море, от Черно море до Брястовец, както и околопътната територия между селищата Брястовец и Миролюбово.

Премахнати са множество нерегламентирани сметища за строителни отпадъци, образували се встрани от пътищата. Уборката им се извършва от общинската фирма "Чистота".

От фирма "Титан" се грижат за чистотата на град Бургас. Служителите й работиха активно в централна градска част, комплексите "Лазур" и "Братя Миладинови". Тази седмица приключва и пролетното почистване в "Зорница". 3 970 е общият брой на извозените чували с отпадъци, включващи строителни материали и други замърсители.

В пролетното почистване на града ще се включат 27 учебни заведения, на които ще бъдат предоставени чували и гумени ръкавици.

Желание да участват в него са заявили още жп секция – Бургас, Българско дружество за защита на птиците, рибарското селище "Ченгене скеле" и общинска фирма "Бургаски пазари".