Съветници на ГЕРБ в Поморие сезират Сметната палата за бюджета на общината

"Приходната част е нереално завишена. В резултат на нашите действия успяхме да намалим предложената макрорамка от 21 700 000 лева на 20 659 620 лева. Едва в този си вид го подкрепихме", каза съветничката Таня Адамова. Въпреки несъгласието на гербаджиите с рамката на бюджета обаче те са гласували "за" и така той е получил подкрепата на всички съветници в местния парламент на Поморие.

Според тях предизборно били заложени пари за асфалтиране на улици и слагане на тротоари в някои села от общината. Там живеели предимно гласоподаватели на ДПС. Хората на Ахмед Доган имат мнозинство в Общинския съвет в Поморие - 10 души. С по трима съветника са представени ГЕРБ, БСП и Социалдемократите, десните имат двама съветника.

"Не може да се асфалтира само част от улица "Освободител", където живее кмета, а продължението й в посока към плажа да стои в окаяно състояние", смята още Адамова. Според него кметът бил покровителстван от високо място, защото досега не са взети никакви мерки за случващото се в общината при неговото управление.

С действията си гербаджиите показаха, че вече се готвят за избори в Поморие. Спряганият за техен кандидат настоящ депутат Иван Алексиев, заяви: "Няма ясна кандидатура за Поморие. Номинациите още не са започнали. Но Поморие ще има кмет от ГЕРБ". Хората на Бойко Борисов са категорични, че отиват сами на избори и няма да разчитат на коалиции с други партии.