Съветник иска оставките на ръководството на "Несебър"

"Несебър" играе в Източна "Б" група, но през новия сезон не може да се похвали с победа.

 

Писмото на Терзиев е адресирано до ръководството на клуба, до кмета Николай Димитров, до председателя на Общинския съвет Благой Филипов.

"Футболното фиаско през настоящата година е незапомнено от основаването на организиран футбол в града. Срамувам се, че през това време не повдигнах никакви въпроси, воден от едничката мисъл да не навредя на отбора, който трябва да ни радва със своите изяви. Но това не е нашият отбор и най-вече, това не е нашият президент и управителен съвет. На всички е ясно, че решенията в общинския футболен клуб се взимат единствено от управляващите в общината, като дори смяна в ръководните постове се прави тихомълком.

За последните три години на ОФК Несебър беше отпусната субсидия в размер близо 4 000 000 лева от община Несебър. През настоящата 2010 г. тази субсидия е малко над 1 500 000 лева. Непонятно е за специалистите, занимаващи се с този спорт, как се разходва такъв бюджет за посредствен, а в момента дори затънал отбор. Не мога да си обясня как от 8 срещи отборът има 7 загуби и се намира на дъното в групата, а светлина в тунела липсва. Липсва, защото група хора лично се облагодетелстват от финансите на общинския отбор и изобщо не ги интересува, че ОФК Несебър стана за смях на цяла България", се казва в писмото на Терзиев.

В него той настоява президентa, Управителния съвет и треньорския щаб на ОФК Несебър да подадат оставки. Той иска и да бъде свикано извънредно Общо събрание на клуба с участието на дейци от спортната общественост в Несебър, но което да бъде избрано ново ръковдство, което да вземе спешни мерки относно подготовката и представянето на мъжкия представителен тим на ОФК "Несебър".