DSC_0807

DSC_0807

Съветник иска ремонт на 200 метра платно в Общинския съвет. В предложението той е уточнил, че се касае за отсечка, която е и Синя зона. Въпросният участък е от края на улица "Гурко" по булевард "Демокрация" до края на улица "Св. св. Кирил и Методий". Асфалтовата настилка е остаряла и осеяна с неравности.

Освен посочения участък, от ремонт се нуждае и тротоара между булевард "Демокрация" и локалното платно, успоредно на булеварда. Той е надигнат от големи чинари, чийто корени рушат тротоарните плочи и така участъкът става труден за преодоляване. Пешеходците са затруднени и използват локалното платно, което е предпоставка за инциденти", посочва в мотивите на докладната Георги Чавдаров.

Общинският съветник от ГЕРБ е насочил вниманието и към бетонирана шахта на улица "Св. св. Кирил и Методий" № 58 с неустановена дълбочина. Плочата й е амортизирана и  пропаднала, а в краищата ѝ се е образувал отвор. Съществува сериозна опасност от пропадане и така да пострада някой.

Към докладната е приложена и подписка от граждани, които също настояват за рехабилитация на отсечката. В предложението е посочено конкретният размер на необходимите средства да бъде определен от експертите от отдел "Строителство" в Община Бургас. 

Галерия