Всички пътници, които са се возили в Б1 след 17.00 часа са били таксувани. Снимка Архив Черноморие-Бг

Всички пътници, които са се возили в Б1 след 17.00 часа са били таксувани. Снимка Архив Черноморие-Бг

Бургазлии, които са пътували с автобус, движещ се по линия Б1 са били таксувани в периода, когато бяха обявени безплатни курсове. За това алармира читателката ни Маргарита Стоянова. Тя се качила в атобуса от спирката си в комплекс "Меден рудник" към 17.10 часа днес. "Кондукторката се приближи и поиска да ме таксува. Пътувам с карта, зарадена с електронни билети. И й казах, че сега е време, в която се пътува безплатно, както обявиха предварително. Дори й показах съобщението, което си бях снимала на телефона. Кондукторката обаче заяви, че трябва да се чекирам, защото на нея са й наредили да таксува всички", обясни Маргарита Стоянова. Автобус Б1 бил пълен с бургазлии, сред които много майки с деца, които слизали към центъра за тържествата на площад "Тройката". Всички били таксувани. Преди да слезе от автобуса, Маргарита Стоянова поискала от служителката на общинската фирма превозвач "Бургасбус" ЕООД да си каже името, което ни изпрати на електронната поща на сайта, както и номера на автобуса, с който е пътувала. Кондукторката се казва Стойна Стоянова, а автобусът е с номер А 9186 МХ.

Преди броени дни от "Бургасбус" ЕООД обявиха, че в часовете от 10.00 до 14.00 и от 17.00 до 21.00 часа в автобусите, които пътуват по всички линии на градския транспорт ще се пътува безплатно на днешния празник Никулден. По този начин всички бургазлии, ще могат да станат част от най-интересните събития от програмата на Община Бургас по случай празника на града.

Инцидентът, за който ни сигнализира нашата читателка е развалил настроението на доста пътници, които са се настроили, че пътуването им на празника в предварително обявените часове ще бъде безплатно.

Очаквайте коментар на управителя на "Бургасбус" ЕООД Петко Драгнев.