DSC_6893

DSC_6893

Таня Борисова с посетителска карта в Инспектората. Утре се връща пак

като шеф на институцията с решение на петчленна комисия на Върховния административен съд.

Тази сутрин Борисова влезе в сградата, където е била посрещната от Виолета Илиева, назначена на поста след освобожданатето й през 2010 година. "Г-жа Илиева подписа два протокола. С единият ми предоставя стая №21, а с другия че отказва да ми предаде документацията", каза доц. Борисова пред Chernomorie-bg.

Доц. Борисова е изпратила уведомително писмо, че се връща на работното си място, след като излезе решението на ВАС. Днес обаче тя не е получила административен акт за назначаване. На нея й е предоставена стая с бюро, стол и стар телефонен апарат, който дори не е включен в мрежата.

"Утре пак ще дойда, но не знам дали ще бъде допусната. В Инспектората е въведен специален пропускателен режим, а днес получих посетителска карта", уточни Борисова. Тя се е срещнала и с областния управител Константин Гребенаров, за да го запознае със случая.

"Срещнахме се днес с Таня Борисова и проведохме един човешки разговор. Знаех, че има решение на съда. След като то е факт, трябва да се изпълнява. Не трябва да се създава излишно напрежение. Това не е прецедент. Така стана и с Бюрото по труда, когато беше освободен бившия директор Живко Янакиев и възстановен след това", коментира областният управител на Бургас Константин Гребенаров. Той е говорил и с Виолета Илиева по случая.

Таня Борисова бе уволнена с мотив "несправяне със служебните задължения" през 2010 година. Тя обаче заведе дело и го спечели. Сега трябва да бъде възстановена на работа. Заповед за това обаче още няма и длъжността се изпълнява от Виолета Илиева (общински съветник от ГЕРБ).