DSC_0350

DSC_0350

Теч на подлез в Бургас тормози пешеходци

Водата тече от конструкцията на тавана и няма изгледи скоро да спре. "Много е неприятно. Хората се подхлъзват и се възмущават, но няма какво да се направи. Изолираха лампите, за да не стане късо съединение, защото вода тече директно от там. От общината не предприемат никакви действия за предотвратяване на теча", каза продавачка в магазин в подлеза.

Според общински служител причината за теча се дължи на саксиите с растителност, които са поставени върху съоръжението (на втората снимка).DSC_0352

"Течът не е от цветята. Причината е ремонтът на булевард "Христо Ботев", който беше извършен миналата година. Когато се правеше улицата, бе разрушена изолацията точно под тези саксии. Не спираше да тече и в подлеза се изливаше вода с цвета на материала, с който се работеше в момента. Две писма сме писали до кмета на общината Димитър Николов. Получихме отговор на едното и в него се твърди, че ангажимента за поправката е наш. Това обаче не е така. Фирмата, изпълнител на обекта ("Трейс" АД) не само разруши изолацията, но стигна и до бетона", коментира Стоян Неголов - съдружник във фирмата концесионер "Си ди трейд" ООД. По негови думи, след сключване на договора за концесия през 2004 година, те са направили втори таван и течове не е имало.

"Твърденията, че тече от саксиите са абсурдни. Преди години там е правена специална изолация и няма как да тече от там", каза бивш служител на администрацията пожелал анонимност.

Докато се търси причината и начина за нейното отстраняване обаче, пешеходците ще трябва да внимават, когато минават под подлеза.