DSC_9400

DSC_9400

Томислав Дончев: Повечето проекти са пред спиране

не са правени от февруари. Дефектите от управляващия орган се прехвърлят на бенефициента. В повечето общини, в това число и община Бургас, има безумни финансови корекции. Това заяви Томислав Дончев - депутат от ГЕРБ и водач на листата на партията на предстоящите избори за Европейски парламент. По думите му, повечето кметове искат да спрат проектите, по които работят. Ако това стане, държавата трябва да върне парите по тях обратно в Европейската банка в Брюксел. "Вече 10 дни наши народни представители и кметове на общини чакаме за среща с премиера Орешарски по този въпрос, такава няма. Какво се случва в МОСВ – министъра е в отпуск, защото прави кампания", коментира Томислав Дончев.

Дончев днес е на обиколка в Бургас и региона. "Има места в страната, където ако мислиш различно, може да останеш без работа. Има и такива, които са много далече от Европа. Проведохме стотици срещи, стиснах десетки ръце. Няма нищо по-хубаво от живия контакт", коментира Дончев.

"Важно е да се гласува на 25 май, защото така пада тежестта на купения вот. Платената демокрация е като бърз кредит – винаги се връща двойно и тройно. Най-голямата заплаха в момента, освен управленските безобразия на правителството, е демокрацията да бъде купена. Ако това се случи -  приключваме с всичко, с България и Европа. Който има много пари, може да си купи вестник, телевизия или депутати у нас. Убеден съм, че българските граждани ще издържат този тест и ще изберат правилния път", каза още водачът на листата на ГЕРБ.

Той смята, че партията му ще поднесе изненада в смесените райони в страната - Омуртаг, Силистренско, Дулово.