Акулите записаха впечатляващи победи във всички срещи от квалификацията. Снимка Черноморец

Акулите записаха впечатляващи победи във всички срещи от квалификацията. Снимка Черноморец

През настоящия сезон още един отбор на СКВТ "Черноморец" спечели място във финала. След юношите до 17 г. и до 13 г., в разпределението на медалите от държавното първенство по водна топка ще участва и формацията "U15".

Квалификациите се проведоха на басейна в комплекс "Меден рудник". Официален дебют като съдии в държавното първенство направиха състезателите на "Черноморец" - Румяна Евстатиева и Иван Синицин. В състезанието участваха общо 10 отбора, разделени в две групи.

Възпитаниците на старши треньора Петър Йонов спечелиха всички мачове в своя поток и с пълен актив от 12 точки оглавиха група "В". Първото място класира директно отбора на "Черноморец" във финалите.

"Акулите" записаха впечатляващи победи във всички срещи от квалификацията, като в игра влязоха и най-малките ватерполисти в състава.

Вицешампионите в тази възраст стартираха с 13:2 срещу "Комодор", като същият успех те записаха и срещу "Локомотив" - Русе. С лекота бургаските ватерполисти се справиха и срещу "Арда" - 14:1. В последния мач, който беше решаващ за определяне на лидера в групата, момчетата на Петър Йонов надиграха "Аква Спорт" с 13:3. До тази среща и двата отбора бяха с равен брой точки, но "акулите" не оставиха никакви шансове на съперника и спечелиха мача с разлика.

В другата група, в спора за третото място, "Нептун" загуби с 5:10 от ЦСКА, в мач, завършил с два червени картона за домакините. Победител тук стана отборът на "КПС Варна", който заедно с "Черноморец" ще играе директно на финал.

Класиралите се на второ и трето място в групите, ще участват в квалификация №2. Първите три от тях ще попълнят финалната шестица, а заелите 4, 5 и 6 място ще се класират на местата от 7 до 9 в генералното класиране. Останалите извън квалификация №2 отбори ще продължат във финал "Б". Първите четири във финалната шестица ще играят суперфинал.