DSC_3835

DSC_3835

Цветни мозайки лъснаха на китовете в Бургас Първите пешеходци, минали покрай фонтана тези дни, виждат промяна във визията на трита кита. Телата на морските бозайници са богато украсени с цветни музейки. За местните хора до преди две седмици върху гърбовете на китовете имаше трева. Инсталацията е част от фонтана, който бе изграден по проект - 

"Благоустрояване на обществено значими пространстваDSC_3843 в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас". Първият етап от проекта започна през 2010 година и се реализира със средства от оперативна програма "Регионално развитие", които Община Бургас получи от ресорното Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Стойността му бе 3 781 302,62 лева.

Съгласно договореностите, трябва да минат минимум пет години преди да се правят промени по проекти, финансирани с европейски средства. Близо седем години след началото на първия етап на обновяването на ларгото тревата от гърбовете на китовете отстъпи място на цветната мозайка.