TU

TU

ТУ Варна приема 337 студенти платено обучение

за бакалаври и професионални бакалаври в Техническия университет. В това число и новите 329 места, разкрити тази година. Така въпреки демографската срив, засегнал набор 1992 г., и въпреки кризата ТУ-Варна прие с 30% повече студенти, а балът за прием е по-висок от последните няколко години.

Според Закона за висшето образование след запълване на местата от държавната поръчка Университетът има право да приема студенти за обучение срещу заплащане. Техният брой трябва да е до 5% от определения капацитет на съответната специалност.

За платено обучение може да кандидатства всеки, явил се на приемен изпит в ТУ това лято, класиран, но останал под чертата на приетите студенти. Срокът за записване е до 26 септември, когато ще бъде открита учебната година в ТУ.

Таксите за платено обучение са 470 лева на семестър за задочниците и 1059 лева на семестър за студентите редовно обучение. 

Приключи приемът за магистърските програми в Техническия университет. За 179 места бяха подадени общо 588 заявления, съобщават от учебното заведение.

Днес+