Търговци се жалват от палмите пред магазините им растения да бъдат преместени, защото пречат на клиентите им да влязат в обектите. От общината са готови при всека жалба да реагират и ако се наложи да изместят палмите.

300 палми са поставени в Морската градина на Бургас - на Терасата, пред "Морско казон", по алеите в градината, в пристанището, на изхода за София, на кръговите кръстовища, по улица "Богориди". Палмите са собственост на палмов център "Гардън Франц" и са предоставени безвъзмездно на общината. Администрацията от своя страна е взела решение, къде да бъдат поставени растенията, за да създават по-екзотичен вид на града през активния туристически сезон.

За поредна година Бургас "осъмва" с палми. Тази година обаче броят им е значително по-голям от предишни лета и дървените саксии са сложени доста нагъсто. Това раздвоява и отношението на бургазлии към поставянето им. Едните ги харесват и са на мнение, че палмите предават по-колоритен вид на града. Не липсват обаче и такива, които са на мнение, че палмите не подхождат на града. Те са типични за средиземноморските градове и не се вписват в естествения пейзаж на Бургас. На места дори контрастират с дървесните видове, които са типични за нашите георграфски ширини.

Противници и привърженици на палмите обаче могат да се успокоят, защото за тази екстра общината няма да плати нищо и в края на лятото собственика им ще си ги прибере.