NASA

NASA

Участвайте в хекатона на NASA на 23-24 април

по рода си състезание, което дава възможност на екипи по целия свят да си сътрудничат, като разработват решения с отворен код чрез използването на свободно достъпни данни на НАСА. Проектите са насочени към подобряване на живота на планетата Земя и опознаването на Космоса.

В състезанието могат да участват хора от всички възрасти - програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери и всички, които имат отговор на въпроса за живота, вселената и всичко останало.

След успешните 2013, 2014 и 2015-та, и тази година от българските екипи се очаква много. В състезанието ще се включат над 180 локации по света. Желаещите да участват могат да се регистрират в Бургас, София и Пловдив.

Регистрацията е отворена и ще продължи до датата на самото събитие - 23-24 април.

Състезанието в Бургас ще се проведе в Професионалната Гимназия по Механоелектротехника и Електроника. Регистрацията се прави на:

https://2016.spaceappschallenge.org/locations/burgas-bulgaria

София - в Интер Експо Център. За участие може да се регистрирате на:

https://2016.spaceappschallenge.org/locations/sofia-bulgaria  

В Пловдив състезанието ще се проведе във Висшето училище по сигурност и икономика. Регистрацията се прави на:

https://2016.spaceappschallenge.org/locations/plovdiv-bulgaria

Може да се участва и виртуално от всяка една точка в страната.

Обявените 25 предизвикателства попадат в категориите Aeronautics, International Space Station, Solar System & Beyond, Technology, Earth и the Journey to Mars. Екипите избират по кое от тях да разработват проекти