Учат децата с нарушено зрение как да се пазят от посегателства в кметство "Аспарухово" във Варна.

Под формата на интерактивни игри, казуси, тестове и практически занятия, те получиха нови знания по темите "Насилие", "Трафик на хора", "Сексуално поведение", "Промоция на здраве", "Деца в риск", "Асоциално поведение", "Дискриминация", "Човешки права". Те усвоиха определени комуникативни умения за по-голяма свобода в общуването, в условия на доверие и приятелство с проектния екип. Особен интерес проявиха към срещите с професионален полицай, който по достъпен за тях начин ги обучи как да се пазят на улицата от посегателствата върху личността им. 

Децата и младежите с увредено зрение бяха мотивирани за лично и активно участие в много дискусии, празници, веселия, викторини, които оставиха вълнуващи спомени и промениха самочувствието им, увеличиха вярата в собствените сили.

Тази шестмесечна програма е финансираната от Община Варна, дирекция "Младежки дейности и спорт" . "Проектът завършва, но ние ще продължим нашата работа с децата с увредено зрение", сподели председателя на асоциацията "Да съхраним жената" д-р Йорданка Ненчева и ръководител на ентусиазиран екип от експерти и доброволци.

 

 

Днес+