Ученичка от Русе с приза "Петя Дубарова"

проф. дфн Владимир Трендафилов - преводач, поет,писател, критик, членове - Екатерина Йосифова - поетеса, Илко Димитров - поет, Диана Саватева - поетеса и журналист, Росен Друмев - поет, редактор на списание за литература, култура и изкуство "Море".

Първа награда за проза журито присъди на Константин Георгиев от Габрово. На второ място е класирана Зорница-Божидара Манова от Бургас. Тя получи и специалната награда на Регионалния инспекторат по образование в града. Трето място е за Ана Първанова от Бургас. На нея бе присъдена наградата на Регионална библиотека "Пейо Яворов".

Първо място в категорията поезия е за Елена Стоянова от Бургас. Втора остава Жаклин Налбандян от Пловдив. Трета остана Анамария Коева. Тя получи и специалната награда на Дружеството на журналистите и кореспондентите в Бургас (на втората снимка).

Голямата награда тази година заминава в Русе. Нейна притежателка стана Йоанна Маринова. Тя получи статуетката лично от кмета на община Бургас Димитър Николов (на третата снимка). "Ужас", бе първата реакция на момичето, невярващо че получава най-голямото отличие в конкурса. Тя сподели първо радостта си със своята майка, която бе дошла заедно с нея. Това е първата голяма награда за Йоанна, която смята да се посвети на медицината.

На церемонията в културен център "Морско казино" бяха раздадени и десет поощерния - пет за поезия и пет за проза. Текстовете на победителите са събрани в сборника "Петя - пристан зелен", издаден от "Либра скорп".

Специален поздрав към гостите и участниците на церемонията по награждаването отправиха цигуларката Елизабет Евтимова - ученичка на Румяна Драголова в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", малката Жулиета и Тодор Мелтиядов.