10

10

Ученици и пенсионери в състезание за Черно море

ученици от две бургаски школа и пенсионерите от клуб "Чайка". Много емоции, много хъс за победа и много знания демонстрираха всички участници в състезанието.

Празникът започна с прожекция на филма на бургазлийката, журналиста от БНТ Цветелина Атанасова - "Тайнственият свят на делфините".

Веднага след това бяха сформирани четирите отбора – "Чайка",5 "Морска звезда", "Островитяните" и "Делфин. Самото състезание бе в няколко кръга – в първи кръг отборите отговаряха на въпроси от картончета, които сами си изтегляха. За да бъдат всички равнопоставени – въпросите бяха към четирите отбора, а те записваха отговорите на лист и ги предаваха на журито. След много оспорвана битка, се оказа, че три от четирите отбора са с равен брой точки и се наложи да бъдат извадени по-сложните въпроси, за да бъде определен победител. Оказа се, че и те не могат да затруднят бургазлии – били те малки, големи или още по-големи. След няколкото допълнителни въпроса победител с една точка разлика стана отборът на пенсионерите от Клуб "Чайка".

Състезанието продължи с двубои – като всеки имаше право да предизвика някого на дуел и да избере „оръжието” – с какво го предизвиква – въпрос, мемори карти с морски обитатели, бесеница, игрословици и мн.др. 

Зала "Георги Баев", любезно предоставена за състезанието от културен център "Морско казино", едва побра агитките на отборите – родители, съученици, приятели, бяха дошли да подкрепят своите хора, а някои от тях нетърпеливо проверяваха отговорите с телефоните си в интернет - направо като на телевизионно състезание. 

Награди получиха както участниците, така и техните "треньори" - преподавателите.