Директорът на гимназията Роза Желева поздрави учениците са постигнатия успех. Снимки ПГМЕЕ

Директорът на гимназията Роза Желева поздрави учениците са постигнатия успех. Снимки ПГМЕЕ

Ученици от бургаската Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника отново са сред най-добрите в страната. Те показаха отлични резултати на ХХХVI-та Национална олимпиада по техническо чертане, което се проведе в София., 2020 година

Представителите от втора група Кристиан Христов от XI "д" клас и Николай Добрев от Х "б" клас с ръководител инж. Мариана Бакърджиева изработиха своите чертежи прицизно и точно и получиха отлични оценки – 5,75.

Представителите на трета група с ръководител инж. Янаки Петков, изработиха скица и графична задача с програмен продукт "Auto CAD". Тук резултатите са също отлични. На трето място в страната с резултат Отличен 5.75 е Светлин Желев от Х "г" клас, а едно място след него Спасиян Иванов от Х "г" клас.

Зад отличното представяне на учениците стои посещение на извънкласна подготовка, която се организира по национална програма "Ученически олимпиади и състезания" на МОН, както и усилията на ръководството на гимназията в лицето на директора инж. Роза Желева.

Галерия