Ученици от Несебър с 4 медала от олимпиада В конкуренция с 250 участници в младша възраст, постигайки 4 отлични оценки, представителите на СОУ "Любен Каравелов" от общинския кръг, са на първо място и в областния кръг на олимпиадата по география и икономика. След несебърските "олимпийци" останаха участниците от ОУ "Братя Миладинови" - Бургас, СОУ "Св.Св.Кирил и Методий" и ОУ "Христо Смирненски" от Карнобат, които получиха по 3 отлични оценки. След тях са представителите на ПМГ "Никола Обрешков" - Бургас с две отлични оценки, а по една получиха от ОУ "Васил Априлов" - Бургас, СОУ "Христо Ботев" - Айтос и ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" - Средец.

Шестокласникът от Несебър Иво Желев постигна отличен резултат,класирайки се трети със 171 т. от 200 възможни. Отлично се представиха и останалите участници от Несебър Ина Добрева - 159 т., Моника Кирилова - 156 т. и Златина Белчева - 152 т. Останалите шестима участници постигнаха точков актив, показателен за много добри оценки.

Учениците се представиха на много високо ниво, коментира лаконично учителката им по география Мара Момчилова, която бе и водач на групата. Според нея това е най-доброто представяне на несебърски участници в олимпиадата по география и икономика, откакто въобще се провежда това състезание. Успехът е лично постижение на всеки от участниците, постигнат с упорит труд, задълбочени знания, широка обща култура и перфектна ориентация в географското пространство.

Максим Момчилов