proekt_1

proekt_1

Ученици от Пловдив влизат в час в Бургас

"Проф. Панчо Владигеров"

и Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в Пловдив.

Целта на настоящия проект е да се осъществи професионален обмен между ученици и учители от двете училища в процеса на подготовка за съответните изяви, да се споделят творчески идеи в среда освободена от напрежението на конкурсното начало, да се изградят представи за реалното ниво на лично професионално развитие. Той ще се реализира в периода 14-ти – 16-ти ноември.

През това време учениците от гостуващото училище задължително ще  посещават учебните часове по общообразователна и специализирана подготовка съобразно седмичното разписание на приемащото училище.
Учителите от Пловдив ще  изнасят уроци съобразно седмичното разписание и тематичното разпределение на учебния материал по съответната учебна дисциплина на  училището домакин.
Всеки етап от реализирането на проекта  завършва със съвместен концерт на ангажираните ученици.
В първата мобилност НУМСИ ще приеме 4 ученици от специалностите пиано, цигулка, флейта и 4 преподаватели по специалностите математика, клавирен съпровод, солфеж и корепетиция. В програмата на проекта са включени открити уроци на бургаските преподаватели Рада Чомакова, Юлия Ненова, Людмила Иванова и Маргарита Кожухарова с учениците от Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков",часове на отворените врати по специалностите "Класическо пеене" и "Виолончело", мултимедийна презентация на Александър Колев, корепетитор в НУМТИ "Добрин Петков", за живота и творчеството на световноизвестния пианист Алексис Вайсенберг, както и  съвместен концерт на ученици от двете училища.