Bazr1

Bazr1

Ученици от Поморие с благотворителен базар

участваха и ученици от ОУ "Христо Ботев" в Ахелой, с красиво изработени картички, сувенири и коледни украшения, както и възпитаниците на ПГТ "Алеко Константинов" в Поморие, които впечатлиха присъстващите със своите вкусни и красиви изделия.

Целта е да се съберат средства за подпомагане децата с увреждания  от фондация "Света Мина".

"Ние с радост подкрепяме инициативата, защото сме убедени, че имаме какво  да научим от децата си", каза Ася Пеева - зам.-директор в училището.

От свое име и от името на кмета на община Поморие, г-жа Диана Апостолова поздрави участниците за добрата идея, уверявайки ги, че всяка мечта се сбъдва, стига да е пожелана от сърце, с чисти мисли и надежда, каквито притежават всички деца.

Като преподавател и представител на Общински Съвет – Поморие, приветствие отправи г-жа Стефка Ангелова, а с кратка коледна програма за доброто настроение се погрижиха учениците от ІV клас, с класен ръководител - Мария Петрова

Директорът на училището - Иван Тенекеджиев връчи грамоти на спечелилите първо, второ и трето място ученици на провелото се Коледно Математическо състезание, организирано от Съюза на математиците, чийто домакин беше СОУ "Иван Вазов" в Поморие.

"Нека бъдем по-добри" в един глас призоваха всички присъстващи малко преди да започне надпреварата за най-хубавите изделия от базара. До 16 декември, вусни коледни изкушения, лично изработени сувенири и поздравителни картички ще очакват всеки, който иска да подкрепи идеята на учениците за събиране на средства в полза на децата от "Света Мина", за една наистина по-добра Коледа.