Учениците с желание участваха в инициативите, свързани с четенето. Снимка Авторът

Учениците с желание участваха в инициативите, свързани с четенето. Снимка Авторът

Ученици от несебърското СУ "Любен Каравелов" се включиха в маратон на четенето. Ученици от III в и техният класен ръководител Пенка Ганчева четоха коледни приказки на деца от детска градина "Калина Малина". Състезание между четци, разказвачи и илюстратори на Андерсенови приказки проведоха учениците от III "е" клас с класен ръководител Теофана Дечева. Възпитаниците на Пепа Радева от III "б" клас си размениха съчинени от самите тях приказки за коледа. Под мотото "Сподели ми книга, сподели ми знание" учениците от III "г" клас с преподавател Галя Николова размениха любими детски книги.

Учениците от прогимназиален етап на обучение участваха в тематични събития, свързани с грамотността обединени под надслов: "Езикът, който ни събира и разделя". Те включваха презентации,  състезания по правопис, щафетно четене на произведения от български и световни класици. В часовете по информационни технологии шестокласници решаваха онлайн тест за проверка на грамотността, подготвен от Института по български език. Възпитаниците на преподавателя Таня Кехайова направиха изложба от читателски  дневници. В "Книга на книгите" те записаха любимите си прочетени книги.

Дванадесетокласниците с преподавател Камелия Симеонова проведоха среща-разговор с поетесата Лилия Христова, където четоха нейни творби. Учениците от XI "б" клас под ръководството на учителя Златина Бахова четоха щафетно по роли избрани части от повестта "Чичовци" на Иван Вазов.

След наситената със събития Национална седмица на четенето малки и големи ученици от СУ "Любен Каравелов" - Несебър си пожелаха четенето и повишаването на грамотността да не са перманентни, а ежедневие.

Автор Мара Момчилова