Obshtinavarna

Obshtinavarna

Ученик става кмет за 1 ден

Инициативата "Мениджър за един ден" на "Джуниър Ачийвмънт – България" се провежда за шеста поредна година под патронажа на кмета на община Варна Кирил Йорданов. Целта е учениците да се запознаят с практическата страна на дейностите в общинската администрация.
НАП Варна също ще се включи в инициативата "Мениджър за един ден". Днешните управленски и бизнес лидери ще се срещнат с техните млади последователи и ще бъде предоставена възможност за обмяна на идеи и опит в рамките на един реален работен ден.
За да се запознаят с ръководните дейности и функции на мениджърския екип на приходната агенция, на 20 от бъдещите финансови специалисти от Варненска търговска гимназия – "Г.С.Раковски" и Професионална гимназия по икономика "Д-р Иван Богоров", ще бъде дадена възможност да заемат за един ден всички ръководни постове в териториалната дирекция. В началото на деня младите мениджъри ще получат длъжностните си характеристики и след като се запознаят с тях ще "поемат" управлението на НАП Варна. След това ще се проведе работна среща на "новото" ръководство на дирекцията с мениджърския екип на приходната администрация в града.
В инициативата ще се включат и Областна администрация Варна, Районен, Окръжен и Апелативен съдилища във Варна, Административен съд Варна, Solvay Bulgaria – гр. Девня, Експресбанк, ДСК, РИО Варна, Технически университет, Варненски свободен университет, Летище Варна, Консултантска къща "АКТИВ" ООД, "Обреди"ЕООД, МОЛ Варна.
Всяка година в над 100 държави от цял свят по инициатива на "Джуниър Ачийвмънт" лидери от всички сфери на обществения живот се обединяват, за да предадат своите умения и натрупан опит на младото поколение. Тези мениджъри дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора.
Организирането на "Мениджър за един ден" е в пълен синхрон с образователната политика, провеждана от Европейския съюз – образованието да бъде все повече с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.

Днес+