Удължиха конкурса за слоугън на парк "Странджа" Той е иницииран от дирекцията на природен парк "Странджа" и Българска фондация "Биоразнообразие". В конкурса се включиха 65 участника от цялата страна (Ловеч, Малко Търново, Русе, София, Добрич, Монтана, Бургас, Кърджали, Варна, Троян, Хасково, Елена и др.) и живеещи в чужбина, които в писма и е-мейли изпратиха своите 288 предложения.

 

Ценка Дюлгярова от Троян е участничката с най-много предложения – 22. Друг от участниците, вероятно сигурен в успеха си ни беше изпратил и банковата си сметка, за да пратим директно наградата. Някои от предложенията бяха красиво оформени с шрифтове, цветове, дори с графичен дизайн.

Основното предизвикателство пред журито обаче бе неразбирането от страна на участниците на точната тема на конкурса, а именно – слоган за регионалната марка, а не просто за планината или природния парк. Така поставена, задачата наистина не е лека – да се намери най-точното послание, което да е едновременно подходящо и за сертифицираните къщи за гости и атракции на алтернативния туризъм, и за продукти, произведени в парка, носещи спецификата на района като цяло.

Затова журито реши да удължи срока за приемане на предложения до 15 март 2010 г., с молба към участниците да се опитат да открият наистина точното послание, подходящо за представяне на Регионалната марка и сертифицираните с нея обекти и атракции, а скоро и местни продукти. Предложения с име и телефон за контакти могат се изпращат на адрес: [email protected].

За компенсация журито увеличава наградата на 300 лева.