Мари Хед ражда втората си дъщеря в колата, докато Илиян шофира максимално бързо, за да стигне до болницата. Снимки The Sun

Мари Хед ражда втората си дъщеря в колата, докато Илиян шофира максимално бързо, за да стигне до болницата. Снимки The Sun

Полицаи във Великобритания преследвали 16 километра бургазлията Илиян Зиновиев, който карал със 140 км/ч., защото съпругата му раждала. Така той се превърнал и в герой в един от материалите на британския таблоид The Sun. Бургазлията натиснал педала на газта, за да стигне навреме до болницата за раждането, което започнало у дома.

Мари Хед, която е медицинска сестра ражда второто си дете в семейния автомобил, докато Илиян се опитва максимално бързо да стигне до здравното заведение. Близо 16 км той е бил преследван от две полицейски коли, след като е бил забелязан да преминава на червено на няколко светофара. През това време в колата е била и първородната им дъщеря София.

"Илиян ни караше към болницата, колкото можеше по-бързо. Където беше възможно, караше с близо 140 км, докато полицията беше зад нас с пуснати светлини. Първо преминахме през един полицейски ван, Илиян му свиреше и светеше, за да може да се махне от пътя ни. Минути по-късно вече бяхме минали през няколко светофара на червено и подминахме още една полицейска кола, докато накрая не започнаха да ни преследват. Илиян не спираше да натиска клаксона, за да може хората да се махнат от пътя", разказва щастливата Майка на още едно момиченце.

След като най-накрая стига болницата и колата е блокирана от полицията, като участник в истински екшън, Илиян излиза от колата с вдигнати високо ръце и извикал: "Жена ми роди!".

"Исках само да стигна възможно най-бързо до болницата. Виждах в огледалото как полицията ме преследва, но точно в този момент не ме интересуваше. Мислех само за Мари и за бебето ни", споделя пред английската преса бургазлията.

Двойката живее в градче близо до Бристол, където има значителен брой наши сънародници. Те са принудени да нарушат изолацията, въведена заради COVID -19, когато Мари получава първите контракции. Във Великобритания бременните жени и тези, които са родили по време на пандемията са изолирани в къщите си.

"Бях във видео разговор с приятели, когато започнаха силните контракции. Не след дълго ми стана ясно, че трябва да започна да напъвам. Илиян започна да звъни за линейна, но не можахме да изчакаме и тръгнахме с колата. Караше възможно най-бързо. В същото време се опитваше да успокои малката ни дъщеричка, която беше на задната седалка. Тя беше в шок и не можеше да повярва, какво се случва, беше се ококорила и не можеше да реагира. Когато родих в колата, почувствах облекчение и се развълнувах. Беше истинско чудо, че успях да родя, докато бяхме в надпревара с полицията и летяхме буквално на път за болницата", разказва развълнуваната майка. Втората им дъщеричка, която се роди при необичайни обстоятелства, се казва Илина и тежи 3,32 килограма.

Говорител на полицията коментира пред изданието, че не са предприели никакви наказателни мерки към двойката. 

Галерия