DSC_7969

DSC_7969

Юлиан Вергов в нов прочит на Крадецът на праскови

в пиесата на Емилиян Станев - "Крадецът на праскови". Новият прочит на текста е на режисьора Бойко Илиев. Поставянето на пиесата е смело предизвикателство от страна на целия екип и провокира зрителите, в чиито съзнания е запечатана невероятната игра на Невена Коканова и Раде Маркович в едноименния филм на режисьора Въло Радев.DSC_7949DSC_7944DSC_7975

Бургаската премиера на постановката събра любопитни да видят новата версия по пиесата на Емилиян Станев, както и ученици, които за първи път се докосват до текста. Интересни режисьорски решения, добра игра на Юлиан Вергов и колегите му актьори - Мариела Топалова, Марияна Бранкованова, Николай Сяров, Евгени Стефанов, Веселин Борисов. Така с едно изречение може да се опише спектакъла и мислите, на които навежда след края му.

И докато на финала Вергов обра аплодисментите на публиката, заради играта си и заради своята популярност, то сценичната му партньорка - Мариела Топалова бе приета със смесени чувства. Трудно се влиза в ролята на Елизавета, когато тя е изиграна по неповторим начин от вечната Невена Коканова. Зрителите неволно правеха наум паралели между мекотата и ижяществото на Невена Коканова и резките и отривисти движения на Мариела Топалова.

Въпреки това, екипът заслужава аплодисменти заради смелостта да посегне към текст, превърнал се в класика в българската литература и в българското кино.