Ahtopol_1

Ahtopol_1

В Ахтопол посрещат утрото с Морски изгреви

излизащото от морето слънце. На високия бряг до гръцкото училище или на величествените скали до емблематичния ахтополски фар, ще се обагряме във виолетово и ще благославяме изворът на нашия живот.

Пригответе се за една седмица, в която ще величаем свободния дух, ще усетим духът на романтиката в Града на любовта, ще се потопим в многообразието и очарованието на морския живот. Ще използваме всичко онова, което ни дава досега с морето – от сутрешните изгреви, различните практики за раздвижване и медитация на плажа, красотата на изкуствата събрани във вечерните представяния под звездното небе – музика и танци от различни народи, региони и стилове, поезия вдъхновена от любовта, от морето и Странджа, ще обърнем поглед навътре към душите с беседи за духовността, арт галерията ще ни представи живопис и изящни приложни творби, няма да пропуснем фотографията, ще си говорим за здравето, което ни дава морето, за силата на билките и красотата, която излъчва животът близо до природата.

Ще ви представим Ахтопол - неговата история и бит, въплътени в творби, създадени и изпълнени от ахтополските граждани, които имат силни и дълбоки културни традиции. Ще ни посрещне новият "Музей на рибаря", ще ви представим кулинарните умения на ахтополските майсторки.

Очаква ни едно почти приключенско преживяване сред магията на древен Ахтопол, морето, плажа, скалите и вездесъщото Слънце, което ще ни дари със сила, здраве и вдъхновение! Всичко това в един вдъхновен и завладяващ свят в полза на здравословния начин на живот близо до природата, сред красотата и духа на Ахтопол!

Входът е свободен за всички практики на посрещане на изгрева; на плажа; беседи и изпълнения на площада пред читалището.