plakat_velotur3

plakat_velotur3

В Бургас опознават символите на ЕС с велотур

с колела под названието "Вело Европа" ще се проведе в морския град. Мащабната спортна инициатива ще стартира на 11 (неделя) май от 10 часа. Идеята е жители и гости на Бургас без значение възрастта, да опознаят четирите града, превърнали се в символи на Европейския съюз – Маастрихт, Люксембург, Страсбург и Брюксел. Проявата се организира от ГЕРБ - Бургас.

Всички участници във велотура ще стартират атрактивната обиколка от паркинга до Фрегатата в Морската градина и след това ще се отправят към символа на Бургас - Моста. Велпоходът ще продължи към спортната площадка с фитнес уреди на открито, ще премине през байкпаркa в парк "Езеро" и ще завърши пред Пантеона. Интересният маршрут ще бъде обозначен с информационни табели, а на съответните пунктове по него велоентусиастите ще събрат печати върху специално изработени информационни картички.

"С тази инициатива искаме бургазлии да опознаят, макар и от разстояние, най-популярните градове в Европейския съюз. Техният принос, в превръщането на Европа в свободна от замърсяващ транспорт зона, е свързан с развитието велотранспорта като екологичен начин на придвижване. Така например Страсбург е градът с най-дългата веломрежа в Европа от 560 км. Бургас също има своето сигурно бъдеще като град на велосипедите, които все по-често виждаме по улиците", коментират от ГЕРБ.

След преминаването през четирите пункта, символизиращи Маастрихт, Люксембург, Страсбург и Брюксел, участниците във "Вело Европа" ще се включат в томбола с въпроси и подаръци, използвайки подпечатаните информационни картички. Със символизираща инициативата награда – атрактивен велосипед, ГЕРБ ще зарадва един от всички включили се във велотура. На рампите пред Пантеона своето професионално веломайсторство ще демонстрира бургаският клуб по екстремно колоездене, като наградите за тях ще са по оценка на публиката. Участниците се записват от 09.15 ч. до 09.45 ч. на самия старт.