Фирмите могат да кандидатстват до 8-ми септември. Снимката е илюстративна

Фирмите могат да кандидатстват до 8-ми септември. Снимката е илюстративна

В Бургас търсят фирма, която да приготвя и доставя топъл обяд на 250 жители на общината. Това става факт по програмата "Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация - 2020 г.". В момента местната администрация подготвя проектното предложение към Агенцията за социално подпомагане, като се предвижда новата програма да стартира в началото на месец октомври.

За да се извършат дейностите приготвяне на топлия обяд и предоставянето му до домовете на нуждаещите се лица, се търси фирма, която да обезпечи тези дейности.

Основните задължения на фирмата-изпълнител ще бъдат свързани с осигуряване на разнообразно седмично меню, превозване на храната до дома на 250-те потребители и оказване на съпътстваща подкрепа, като закупуване на хранителни продукти или продукти от първа необходимост със средства на лицата.

Фирмите, които желаят да кандидатстват за изпълнител на програмата "Топъл обяд", могат да заявят намеренията си, като изпратят своите предложения на електронтата поща на Йорданка Ананиева - зам.-кмет "Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики" при Община Бургас. Срокът за кандидатстване е до 8-ми септември 2020 г., включително.

Целта на програмата е да намали броя на живеещите в бедност хора чрез приготвяне и доставка на топъл обяд до дома. Тя е в подкрепа на най-уязвимите граждани, които поради бедност, продължителна социална изолация и условията на епидемична ситуация, заради ограничаване разпространението на COVID-19, са в затруднение да осигурят сами прехраната си.

Програмата "Топъл обяд" е част от цялостната социална политика, която Община Бургас прилага в подкрепа на хората, които са в най-голяма нужда, живеят в лишение и в риск от социална изолация.