Шумно изпращане на абитуриенти от гимназията тази година няма да има. Снимка Архив Черноморие-бг

Шумно изпращане на абитуриенти от гимназията тази година няма да има. Снимка Архив Черноморие-бг

В бургаската ПГМЕЕ, известна още като Механото, предадоха с церемония, но виртуално знамето. Това стана на церемония по изпращане на "Випуск 2020", което се състоя днес. 165 са завършващите гимназията. Виртуалното изпращане на "Випуск 2020" бе планирано много преди да стане ясно, че учениците ще могат да бъдат изпратени физически в двора на гимназиите си при спазване на всички противоепидемични меки.

Изпращане на Випуск 2020 и отброяване до 12 ще има

"През годините сме преживявали добри и трудни периоди, но едно е нещото, което е останало неизменимо - вярата в знанието като висша ценност. Учениците от XII-те класове на ПГМЕЕ бяха изпратени по традиция от учениците от VIII-те класове, но във виртуална среда. Те имаха своя последен час на класа. Ние, като техни учители им завещаваме да са горди, че са възпитаници на училище с почти едновековна история и да съхранят за цял живот признателността към всеотдайния труд на своите учители. Да бъдат силни и упорити, и да превръщат мечтите си в реалност!", каза директорът на гимназията Роза Желева.

След като стана ясно, че може да има изпращане на абитуриентите и в ПГМЕЕ обмислят как да го направят, след като получат инструкциите за това.