Приемът в медицинския факултет ще става с изпити по биология и химия. Снимка Архив Черноморие-бг

Приемът в медицинския факултет ще става с изпити по биология и химия. Снимка Архив Черноморие-бг

Оценките от матурите, които предстои да държат дванадесетокласниците, ще бъдат вход за кандидатстване в университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, реши академичното ръководство. Изключение ще бъде само специалност "Медицина", за която ще се кандидатства след задължителни приемни изпити по биология и химия.

Извънредното положение, което продължи два месеца, наложи да бъдат отменени предварителните изпити, които традиционно висшето училище провежда.

За да имат зрелостниците равен шанс за достъп до най-големия университет в Югоизточна България, усилията, които полагат в извънредна обстановка, да приключат успешно гимназиалния курс на обучение, ще бъдат възнаградени и с шанса те да ги "изстрелят" директно на студентските банки в университет "Проф. д-р А.Златаров" - Бургас.

Тази възможност академичното ръководство ще даде и на победителите в националните олимпиади.

На директен прием в специалностите "Екология и опазване на околната среда" и "Екология и екологичен мениджмънт" ще могат да разчитат и наградените за отлично представяне в IV-та Национална Екологична конференция за ученици и студенти "Да мислим екологично за бъдещето", организирана от катедра "Екология и опазване на околната среда" към Факултета по природни науки на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас.

Тази година в държавния университет ще бъдат приети 782 студенти.

Официално кампанията ще стартира на 8 юни, когато започва и приемът на документи за кандидатстване.