Павлин Ковачев, организатор на турнира, преброи събраните средства в присъствието на главния юрисконсул в ОДМВР – Бургас – Ани Димчева и инспектора по превенция Цветелина Рандева. Снимка ОД на МВР

Павлин Ковачев, организатор на турнира, преброи събраните средства в присъствието на главния юрисконсул в ОДМВР – Бургас – Ани Димчева и инспектора по превенция Цветелина Рандева. Снимка ОД на МВР

19 деца на починали служители ще получат дарение от 560 лева. 10 640 лева е общата парична сума, събрана на благотворителен футболен турнир, организиран от СФК "Свети Никола" с подкрепата на Община Бургас. Парите ще бъдат разпределени между децата, които живеят на територията на област Бургас. Техните родители са, освен работещи в ОДМВР - Бургас и отдел "Разследване", и служители от "Пожарна безопасност и защита на населението", "Гранична полиция", Районни управления - Приморско, Сунгурларе, Руен и Айтос.

В 13-тото издание на благотворителния футболен турнир, проведен преди дни на спортен комплекс "Славейков", се включиха 18 полицейски отбора от пет държави, които оспорваха сили за почетната купа. Спечелиха я румънските служители на реда от град Долж, които на финала надиграха отбора на Скопие, Северна Македония с убедителното 5:2. Сборен състав от Сърбия и Босна и Херцеговина зае третото място, а четвърти останаха полицаите от Видин, които са сред най-верните и запалени участници в състезанието.

Основната част от парите бе събрана, като вноска за участие в международния турнир от всеки от участващите отбори, но в кутията за дарения, поставена на спортния комплекс за времето на спортната инициатива, също бе събрана дарителска сума. Допълнително от двама дарители постъпиха още 2 200 лева, с които общата сумата нарасна на 10 640 лева.

В присъствието на главния юрисконсул в ОДМВР - Бургас – Ани Димчева и инспектора по превенция Цветелина Рандева, инспектор Павлин Ковачев – главен организатор на благотворителното състезание, отвори кутията за дарения и преброи намиращата се в нея сума. "Всяко едно от децата на починали служители от отделните структурни звена в системата на МВР с месторабота Бургаска област ще получи дарение в размер на 560 лева", съобщи Павлин Ковачев и добави че парите на подрастващите ще стигнат до тях преди началото на лятната ваканция.