В "Черноморец-Бургас" без компромиси в дисциплината

Повод за изявлението му стана отстраняването на Траян Дянков и Николай Кръстев. Причината за това е, че те не са изпълнили разпореждане на Балъков.

 

"След мача със "Славия" забраних всякакви игри в автобуса на връщане, но двамата не са се съобразили с това и са играли на карти. Играли са и други, но отстранявам тях двамата, защото са важни фигури. Капитани са, избрани са да водят отбора, а вместо да защитят общия клубен интерес, са се повлекли по нещо друго. По отношение на реда, дисциплината и йерархията компромиси няма да има", коментира решението си Балъков.

Мениджърът уточни, че не разделя футболистите на българи и чужденци. "За мен всички са еднакви. Аз например се чувствам европеец и не деля футболистите на българи и на чужденци. Ако чужденец беше сред капитаните и беше участвал в играта на карти, щях него да отстраня. Решението е плод на нашата футболна философия. Не може футболистите да казват какво ще става. Това може да го казва само ръководството", уточни мениджърът на "акулите".

Две са новите попълнения в тима на "Черноморец" - 197-сантиметровите защитници - Велин Дамянов и Емил Копаранов. 21-годишният Велин Дамянов е юноша на "Нафтекс" като изигра последния полусезон с екипа на "Черноморец-Поморие". Емил Копаранов е на 26 години и преминава при "акулите" от "Етър" (Велико Търново). "Бъдещето им зависи от тях самите", каза Красимир Балъков при представянето им като добави, че той и екипът му ще дадат всичко необходимо, за да могат двамата футболисти да се развият в отбора на "Черноморец - Бургас".