Кандидатите за съветници Ангел Божидаров и Бенчо Бенчев отговориха на въпросите на гражданите

Кандидатите за съветници Ангел Божидаров и Бенчо Бенчев отговориха на въпросите на гражданите

По-добра транспортна схема искат жителите на бургаския комплекс "Меден рудник". Според тях, въвеждането на т.нар. интегриран градски транспорт е довело до хаос в свързването на Меден Рудник с останалите големи комплекси в града - "П.Р. Славейков" и "Изгрев". Транспортната схема трябва да се промени - да се върне старата или да се изградят нови транспортни съоръжения, които да свързват по-бързо големите комплекси. Като най-голям проблем хората посочиха необходимостта от смяната на две или повече транспортни линии на градския транспорт за предвижване от Меден Рудник до другите комплекси. Това споделиха бургазлии на предизбоорна среща с кандидати за общински съветници от листата на местна коалиция "Ние, Гражданите".

Живеещите в най-големия комплекс на Бургас приветстват идеята на МК "Ние, Гражданите" за изграждане на ново транспортно съоръжение тип "леко метро". Според кандидатът за общински съветник Ангел Божидаров възможността за реализиране на транспортното съоръжение е за срок от 6 години, а финансирането ще се случи с евросредсва. Според Божидаров, изграждането на „леко метро” е в пъти по- евтино от сумата, която е платена за т.нар. интегриран градски транспорт в Бургас. Кандидатите за общински съветници от коалиция "Ние, Гражданите" потвърдиха, че имат подкрепата и на други политически партии за изграждане на транспортното съоръжение.  

Друг наболял проблем на живеещите в Меден Рудник е битовата престъпност и посегателствата, които се извършват от хора от етническите групи. Възможностите за справяне с този, от години наболял проблем, са засилване на охранителните мерки от органите на реда, както и завишаване на правомощията на патрулите на Обществен ред и сигурност. С тези,и други мерки, в борбата с битовата престъпност се ангажираха кандидатите за общински съветници от МК "Ние, Гражданите".

Галерия