Policay

Policay

В Несебър бесни на легнал полицай

от поредния легнал полицай. Общинският ръководител на ГЕРБ - Несебър Златко Димитров, подкрепен от групата общински съветници от партията са написали писмо до кмета на Община Несебър Николай Димитров.Policay1

В документа, изпратен до общинската администрация на 16-ти юли са отправени въпроси за изградените изкуствени неравности (легнали полицаи) по пътищата на територията на общината. При конкретния казус на улица "Еделвайс" само 2 дни, след поставянето му, се наложило да се премахне част от него заради несъответстваща височина. След още няколко дена изкуствената неравност напълно е премахната и изградена на ново.

"Въпросът с легналите полицай в Несебър не се поставя за първи път. Още преди няколко години проблемът беше разискван и общината започна да подменя частично изградените изкуствени препятствия. Повечето от тях обаче не бяха изградени и съобразени с Наредба РД-02-20-10 от 5 юли 2012 г., която определя вида и размера им, регламентира средствата за ограничение на скоростта и изискванията към тях. В нея се определя, че  изкуствени неравности трябва да бъдат с точно определена дължина и височина. Наредбата е  резултат от съвместната работа на две министерства - на Вътрешните работи (МВР) и Регионалното развитие и благоустройството(МРРБ) Изискванията трябва да бъдат приведени в съответствие в срок от три години или до 24.07.2015г. Съоръженията, които не могат - трябва да се отстранят в срок до една година от влизането в сила на наредбата или до 24-ти юли 2013 г"., коментира Златко Димитров.

Писмото до кмета на Несебър съдържа въпроси за това по какъв начин се възлага проектирането и изграждането на средствата за ограничаване на скоростта на движение (тип “легнал полицай”) на територията на Община Несебър; спазени ли са условията по Чл.4 от Наредба № РД-02-20-10 от 5 юли 2012г.?; изградена  ли е навсякъде сигнализация на изкуствените неравности по пътищата. Сред десетте питания попадат още каква сума е изразходила Община Несебър за изграждането на легнал полицай, намиращ се на улица "Еделвайс" и какви парични средства са изразходвани за изграждане на изкуствени неравности по пътищата за последните 3 години.

От ръководството на ГЕРБ очакват да получат в писмен вид конкретни отговори по поставените въпроси.