В Несебър гласуват на открито за "Топ 10" на чудесата на България от вестник "Стандарт". Началото на общото гласуване ще бъде дадено днес от 12.00 часа на площад "Месамбрия". В момента градът е сред първите в класацията. Кметът на общината Николай Димитров се срещна няколко пъти с ученици от СОУ "Любен Каравелов" в града и ПГ "Иван Вазов" в Слънчев бряг, за да ги призове да гласуват в подкрепа на Несебър. След подетата от градоначалника инициатива, вече има Инициативен комитет в подкрепа на каузата.

Сред членовете на Инициативния комитет са семейство Кондови. Диана Кондова е дългогодишен началник на отдел "Туризъм и туристическа реклама" в община Несебър и тя знае какво е да се работи за името на един град, за неговия имидж и как да се привличат туристи в района. Като цяло, всички членове в инициативния комитет са обществени личности, хора с богата култура, хора, които знаят как да обединят всички останали в дадена кауза, хора, според които само с обединение се постига успех.

След като поеха щафетата от община Несебър, членовете от Инициативния комитет организираха мероприятие, което да обедини жителите на града на ЮНЕСКО и да събере още гласове за него. Днес децата на Несебър ще заявят: "Аз обичам своя роден град" и ще призоват всички, които милеят за това българско богатство, да дадат своя вот и да го подкрепят в надпреварата. Това ще стане на открито с преносими компютри, като за целта Общината е осигурила пълно интернет покритие в Стария град. Децата на Несебър пък, ще пеят, ще танцуват и ще покажат всички свои умения, за да докажат, че древният град е и град на бъдещето.