В Несебър родители общуват с учители в нета Той има за цел да подпомага взаимодействието между образователните институции в община Несебър и гражданите и да информира за състоянието и дейността на общинските детски и учебни заведения, за постижения на ученици и учители. На сайта могат да се намерят всички основни нормативни документи на Министерството на образованието, младежта и науката, община Несебър и други институции, които регламентират дейността на училищата и детските градини, съобщения за програми, конкурси и състезания в общинските детски и учебни заведения, както и актуални новини. Интернет страницата дава възможност за пряка връзка с общинските училища и детски градини, които вече присъстват в мрежата. 9 от 10-те детски градини и 6 от 9-те училища поддържат собствени сайтове– данни, които поставят  община Несебър сред първите общини в България с такова мащабно присъствие на учебните и детски заведения в интернет пространството.

От отдел "Образование" съобщават, че всички училища в община Несебър са в пълна готовност за  първия учебен ден – ресурсното осигуряване с педагогически кадри е 100 процентно, а ремонтите и строителните работи са напълно приключили. В първия учебен ден официално ще бъде открит построения през тази година физкултурен салон в ОУ "Васил Левски" в село Тънково. Впечатляващо преобразено – с два компютърни кабинета, фонетичен кабинет за чуждоезиково обучение, кабинет за ресурсно обучение на деца със специални образователни потребности и изцяло обновени кабинети и класни стаи за новата учебна година е ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в град Св. Влас.

Според установената от Министерството на образованието, младежта и  науката практика, точно в 9 часа на 15-ти септември, с издигане на националния флаг във всички български училища започват тържествата за откриване на новата учебна година. Всички първокласници ще получат подарък и специален поздравителен адрес от кмета на община Несебър.