В Оризаре правят празник на хляба

Малко преди това кметът на община Несебър Николай Димитров приветства дошлите на празника. Културната проява започна с благослов за хляба, а  млади  и стари, местни и туристи, изразиха уважението си към насъщния. След това събитието продължи с празничен концерт, в който взеха участие детски  фолклорен  състав  при  читалище "Зора" - Оризаре, фолклорна  група  "Българка" при  читалище "Яна  Лъскова"  - Несебър, ансамбъл "Слънчев  бряг", а  хоровода поведе известният народен певец Данислав Кехайов с оркестър "Сакар".

 

Сред официалните лица, освен кмета на Оризаре - Неделчо Недялков, бяха зам.-кметовете от община Несебър Виктор Борисов, Янаки Стоянов, Лазар Япаджиев, секретарят на общината Стойко Стоянов, кметът на село Кошарица  Павел Павлов. В множеството, събрало се да уважи празника на хляба, се забелязваха общински съветници и представители на общинска администрация.

След като постави началото в Оризаре, община Несебър ще организира подобни празници и в другите селища на територията си. Така ще изнесе културният календар и във вътрешността на общината, ще се разработват и нови туристически продукти. Предстоят празници на младото вино в Гюльовца, празник на гроздовата ракия в Тънково, празник на суджука в Кошарица. С това към традиционните селски събори ще се прибавят и нови, които да разкрият облика на селището, а също така и характера, и душата на българина.