В Поморие очакват пълен стадион на полуфинала за купата на България "В последните ни мачове се събира доста публика, защото играем добре. На полуфинала за купата на България очакваме стадионът да е пълен до краен предел. Разчитаме много на публиката, за да оправдае важността на фактора домакинство", заяви председателят на съвета на директорите на "Черноморец-Поморие" Калоян Панайотов преди мача с "Калиакра". Билетите за вход на турнирния сблъсък са по 5 лева.

"Младият ни състав надмина всички очаквания с достигането до толкова напреднала фаза от турнира. Имаме чудесен потенциал, защо да не отидем и на финал? Момчетата горят от амбиция да се доказват", добави клубният шеф. Той смята, че ще се получи оспорван и зрелищен мач и който не дойде на стадиона, ще изпусне много.

Треньорският щаб на поморийските "акули" има да решава сериозен кадрови проблем в центъра на защитата. Костадин Велков е наказан и като партньор на Пламен Димов трябва да бъде преквалифициран играч от друго звено. След червения картон за Велков в последния мач срещу "Дунав" в сърцето на отбраната беше върнат централният нападател Яни Пехливанов, но така се  обезсили атаката, така че ще се умува и върху други варианти. Георги Калоянов и Тодорин Димитров още не са възстановени от травмите си и със сигурност пропускат мача. В Поморие нямат колебания кой да влезе и кой да отпадне от групата, тъй като разполагат точно с 18 здрави футболисти.