Двамата ще приготвят италиански и български специалитети

Двамата ще приготвят италиански и български специалитети

Истинска кулинарна фиеста ще създадат победителят в тазгодишното издание на телевизионния формат "MasterChef" - Станислав Райчев и един от участниците в същия сезон - Николай Попов. И двамата са бургазлии, но ще влязат в кулинарен двубой в гранд хотел и СПА "Приморец". Те ще се вихрят в кухнята на ресторант "Салини" на 5-ти декември. Двамата ще представят четиристепенно авторско меню в четири степени, в което Италия среща България. Събитието е част от концепция "Let’s Get PRIM" на петзвездния хотел.

Извън кухнята, попрището на което Станислав Райчев се изявява е изключително отговорно. Той буквално спасява животи в работата си като пожарникар. Печели журито и публиката на "MasterChef" със смелост и иновация, познания и техники в кулинарията и неуморно желание да се развива. Предложенията, които му носят голямата награда във формата са четири степени, представящи българската кухня в модерен прочит. Николай Попов от своя страна още на 7-годишна възраст се мести в Италия. Тогава, започва рандевуто му с кулинарното изкуство, което го води из страната, родина на едни от най-популярните рецепти по света. Днес, той е част от екипа на ресторанта, отличен за "Ресторант на годината" 2017 за модерна българска кухня - "Космос" в столицата, чиято концепция включва възраждане на забравени традиционни български продукти и ястия като брънза и крокмач. Кулинарният път на двамата бургазлии обуславя избора им – да поделят менюто поравно между Италия и България – по две степени на държава. Те лично ще посрещнат гостите си в специалната вечер и ще им разкажат повече за нейната концепция.

Досега, подобни изяви в Средиземноморски ресторант "Салини" са имали шеф Анре Токев, шеф Петър Михалчев и един от участниците в предаването - румънецът Стелиян Тибериус Куку (Тиби). Гостуването на станалият популярен като "цар на пастата" Николай Попов и победителят - Станислав Райчев е отлична възможност за широката публика отново да се докосне до автентичен "MasterChef" вкус. Този път - предложен от двама бургазлии, достигнали върха в едно от най-престижните кулинарни предавания по света.

Събитието е с куверт: 63.00 лева на човек. За повече информация и резервации: +359 877 850 001 | [email protected]