В ПТГ Бургас подготвят специалисти по климатични и отоплителни съоръжения В учебното заведение се осъществява прием след VII и VIII клас, както и вечерна, и задочна форма на обучение.

 

След VII клас могат да кандидатстват момичета и момчета. Срокът на обучение е 5 години. Приемните изпити са по математика и български език. Балообразуването е сбор от годишните оценки по физика, математика и оценката от приемния изпит. По време на обучението интензивно се изучава немски език.

Приетите да учат след VII клас в гимназията след завършването си получават диплома за средно образование, Свидетелство за професионална квалификация 3 степен (по желание и 2 степен) и имат право да кандидатстват в университет.

Обучението в гимназията дава възможности за професионална реализация във фирми занимаващи се с електро- и топлопроизводство, отопление, климатизация, вентилация, хладилна техника. Придобилите трета степен на професионална квалификация по професията "Техник на енергийни съоръжения и инсталации" могат да работят като машинни монтьори, машинни техници, технически ръководители, предприемачи и управители на фирми и да участват в разработването на конструктивна и технологична документация - монтажник на хладилни и климатични инсталации, монтьор на отоплителни инсталации, монтьор на топлофикационни съоръжения и други. Специалността дава възможност за развитие на собствен бизнес.

Гимназията предлага самостоятелна сграда в паркова обстановка, открита и закрита спортна база, добре обзаведени компютърни кабинети, специализирани кабинети и работилници по общообразователна и професионална подготовка, безплатно общежитие - във всяка стая климатик, компютър и интернет, кабелна телевизия,  самостоятелен санитарен възел.

Подаване на документи за участие в първи етап на класиране - от 15 до 21 юни 2011 година.

Срок за записване на приетите ученици от първия етап или подаване на документи за участие във второ класиране от 27 до 29 юни 2011 година.

Записване на приетите ученици на второ класиране – от 4 до 6 юли 2011 година. До 8 юли се обявяват записалите се ученици и броя на свободните места след второ класиране.

Подаване на документи за трето класиране 11-12 юли 2011 година. Записване на приетите ученици от трето класиране – от 15 до 18 юли 2011 година.