В Слънчев бряг очакват 5% ръст на туристи това лято През тази година от националния бюджет са заделени повече средства за реклама на България, като туристическа дестинация, както у нас така и в чужбина. Предвиждат се телевизионна, радио реклама, реклама в печатни издания, както и външна реклама в страни от Европейския съюз и Русия.

"Незаконните постройки в комплекса ще бъдат разчистени. Това ще стане с подкрепата на община Несебър, с която в момента тече един чудесен и плодотворен диалог", каза Мария Михалева - изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

Новият туристически сезон "Лято 2010" бе открит в Слънчев бряг. Церемонията се организира от Съюз на собствениците и община Несебър. Празникът започна с благослов и водосвет, извършен от Сливенския митрополит Йоаникий в съслужие със свещеници от Несебър.

"Ние вярваме в единомислието, в доброто отношение и доброто сътрудничество между институциите, за да може  този отрасъл - туризмът,  да се развива успешно. Вярваме, че с общи усилия ще постигнем много", сподели кметът на Несебър в своето приветствие към всички, уважили събитието.

"Имаме пълното основание да се чувстваме горди, защото нашият труд, нашата инвестиция, нашите усилия, нашият талант са допринесли значително за цялостната промяна на образа на България. Искрено се надявам, че тази година Слънчев бряг ще бъде успешният български пример за пълноценно партньорство между бизнеса, местната администрация и държавата", каза Елена Иванова. Тя получи от д-р Гасан Аиди – президент на IH&RA (Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация) и един от най-големите лобисти и приятели на България, наградата "Лидер в туристическата индустрия - 2010".  С почетна награда за  креативно и устойчиво управление на туристическия потенциал, д-р Аиди отличи и община Несебър. Кметът на града Николай Димитров от името на общинска администрация, от името на Общинския съвет и на всички работещи в туристическия бранш, връчи на президента на IH&RA почетния знак "Ключа на град Несебър".

Сред гостите на официалното откриване на сезона бяха народните представители от Бургаския регион Димитър Бойчев, Стоян Гюзелев, Иван Вълков, Благой Рагин - председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), представители на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, зам.-областният управител Златко Димитров, Снежина Маджарова -председател на Об С- Бургас, Благой Филипов - председател на Об С- Несебър, зам.-кметове и  представители на община Несебър, общински съветници от Несебър и други.