DSC_1377

DSC_1377

В Созопол с нова улица с паркинг за 60 коли

комуникации между двете части на града", каза по време на официалното откриване днес кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Той подчерта значението на новата улица за развитието на квартала, който свързва тази улица с основния път на влизане в Созопол.DSC_1388

"Отдавна имахме идея за развитието на тази част от града. Сега това стана възможно, след като продадохме няколко общински имота и с постъпилите средства осъществихме идеята", каза още кметът и допълни че предстои проектиране и строителство в него. Кварталът е характерен с ниско строителство и е много атрактивен, а с новата улица става още по-привлекателен.

На официалната церемония присъстваха председателя на Общинския съвет Красимира Германова, зам.-кметът на община Созопол Катя Стоянова, кметът на село Равадиново Иван Пазвантов, граждани на Созопол.

Церемонията започна с водосвет, отслужен от отец Димитър и продължи с рязане на лентата на новата улица. Тя е изградена в рамките на 6 месеца и струва близо 1,5 млн. лева. Улицата ще облекчи движението през летните месеци, а пешеходците ще могат да се наслаждават на прекрасна гледка към морето и залива.