Валя Костадинова пише песен за сина си, печели приз

Тази вечер, вече на 22 години, Дани ще изпее отново "Искам с теб" на сцената на Летния театър в Бургас. Точно в 21.00 часа ще прозвучи сигналът на най-обичания български (и вече единствен б.а.) фестивал, организиран от община Бургас.

 

"Искам с теб" е една от 16-те избрани песни, които ще звучат тази вечер. "Бургас и морето" това лято няма да има конкурсен характер. По време на галата ще прозвучат отново песни, печелили наградата на жури и публика от 1973-та година до 2009-та година.

Chernomorie-bg реши да издири авторите и изпълнителите на тези песни. Така читателите ни ще разберат, какво се е случило с песните, каква е тяхната съдба и какви са отношенията между автори и изпълнители днес.

"Когато писах песента, нямах очаквания, какво ще се случи с нея. И когато казаха, че №8 е песен на публиката не можах да повярвам", призна Валя Костадинова. Тогава тя е на сцената на театъра като част от вокална група "Би Ем", която пее беквокалите на песните.

Това не е първата песен, с която Валя участва в "Бургас и морето". През 2002-ра година пише "Остани" и тя е сред финалистите. Отново там се подрежда и песента й "Светът заспива" година по-късно. През 2006-та година песента й "Някъде далеч", изпълнена от Краси Кралева и Дани Огнянов е класирана на трето място от журито.

"Съпругът ми много искаше да види Дани победител. За жалост това не стана, но Дани спечели", спомня си Валя Костадинова. Съпругът й Огнян Мосолов, който в продължение на 6 години беше сценограф на "Бургас и морето", загина през 2005-та година по нелеп начин в катастрофа.